Je ziet het al: je kunt zelfs door ijs varen met de Vard 1-08 Kilkia. En hij is best groot: 82 meter. Waardoor er plek is voor pakweg 36 mensen, een zwembad, een helikopter en een tank voor brandstof waarmee je een maand kunt varen. Hij wordt aangedreven door vier dieselmotoren die twee propellers laren draaien waarmee ie een kruissnelheid van 22 km/u haalt en een top van bijna 30 km/u. Erachter waterskiën zou dus net kunnen.

Het is alleen een beetje vreemd dat er zonnedekken en zwembaden op deze ijsbreker aanwezig zijn. Meestal is ijs te vinden op plekken waar het vrij koud is en waar je niet zonder winterjas wil zijn. Misschien is dit jacht wel bedoelt voor hele rijke sadomasochisten die graag onderkoeld willen raken. Het is waarschijnlijker dat de Vard net zoveel ijs gaat breken als een kleine crossover van het asfalt gaat.

Hoeveel kost de Vard 1-08 Kilkia?

De prijs van deze luxe ijsbreker is nogal fors. Voor de dingen die hierboven beschreven staan, moet je maar liefst 67 miljoen euro neerleggen. Als we het dan hebben over voertuigen die hun doel niet dienen, blijven we liever in het crossover-segment zoeken.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie