De Volkswagen California en de Mercedes Marco Polo zijn prima onderkomens als je van huis bent. Maar wat als je nu naar de sterren wilt kijken als je op de wc zit? Of uitstekende selfies maken op je troon? Dan heb jij de overmaatse VW California XXL met zijn enorme glazen dak nodig.

De Cali XXL is bijna drie meter hoog en meer dan zes meter lang. Hij is zo enorm dat VW de body een ‘superconstructie’ noemt. Een term die normaal alleen gereserveerd is voor containerschepen en vliegdekschepen. Het is een raadsel waarom Volkswagen niet gewoon een 175 pk turbodiesel, pneumatische ophanging en vierwielaandrijving onder een vijfsterrenhotel heeft gemonteerd.

Wat zit er allemaal in de VW California XXL?

Al die omvang maakt het vertoeven binnenin buitengewoon aangenaam. Als je niet langer bent dan twee meter twintig kun je gewoon blijven staan. Ook de bedden zijn twee meter lang, en de extra ruimte in de keuken zorgt ervoor dat je twee koelkasten met een inhoud van 50 liter en een aanrecht van twee meter kunt neerzetten. Beer pong, iemand?

Er is ook een vriezer, een gasfornuis en een eettafel voor vier personen. Een magnetisch kruidenrek, een ingebouwde snijplankenhouder en lades voor het bestek zijn allemaal ook inbegrepen. De keuken is zo groot, dat er een uitklapbare badkamer in past.

De Volkswagen California XXL heeft een toilet, die dus vergroot kan worden tot een ruimte van 1.200 x 600 millimeter, compleet met douche. Je hoeft niet meer afhankelijk te zijn van die dubieuze badkamers op de camping. Niet meer om vijf uur ‘s nachts over het natte gras dwalen als de natuur roept, met een rolletje zijdezacht puppypapier onder je arm.

Dit is toch niet de grootste camper?

Er zijn natuurlijk een stuk grotere Winnebago’s dan de Cali XXL, maar een busje dat een vijsterren make-over heeft gehad is een stuk aantrekkelijker dan een vrachtwagen met laminaat. De XXL heeft vloerverwarming. Het panoramische dak zou het veld van Wimbledon droog kunnen houden. Je kunt zelfs het bed elektrisch laten verwarmen.

De California XXL is nu nog een concept, maar hij heeft geen onhaalbare onderdelen, dus we denken dat hij zo in productie kan. Er zijn normale deurhendels, spiegels en achteruitrijcamera’s. Volkswagen zou niet aan zoveel details gedacht hebben als de camper er nooit zou komen. Het is dus tijd om heel veel ruimte vrij te maken in je garage voor de VW California XXL.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear