Vandaag vloog de vliegende, elektrische auto van Xpeng X2 voor het eerst uit. Onder het oog van vele investeerders was er natuurlijk geen betere plek hiervoor te verzinnen dan Dubai. ‘De vlucht van vandaag is een grote stap in de zoektocht van Xpeng naar de mobiliteit van de toekomst’, zegt vice-voorzitter Brian Gu. We vrezen alleen dat ze een klein detail vergeten zijn… Zie je waar we op doelen?

De Xpeng X2 is al de vijfde vliegende auto van het Chinese merk. Om gewicht te besparen, bestaat hij volledig uit koolstofvezel. Zijn druppelvorm moet zorgen voor goede aerodynamica. Hij biedt plaats aan twee mensen en stoot tijdens het gebruik geen vuile stoffen uit. Volgens Xpeng wordt hij in de toekomst geschikt voor korte afstanden binnen de stad, zoals sightseeing of medisch transport.

Maar… waar zijn de wielen van deze vliegende auto?

Als je het zelf vliegen beu bent, kun je de automatische piloot inschakelen, die je veilig rondvliegt en aan de grond zet. In de video onder aan dit bericht zie je de eerste autonome vlucht van de Xpeng X2. Afgaand op deze beelden doet de automatische piloot precies wat hij doen moet. En toch knaagt er iets bij deze vliegende auto.

Wanneer je aan de grond staat, zou je met hem moeten kunnen rijden. Het is per slot van rekening een auto. Dat wordt met deze Xpeng X2 vrij lastig, want zoals je ziet heeft hij geen wielen. Daarvoor moeten we wachten op de volgende generatie, want Xpeng heeft al een nieuw concept klaarliggen. Deze keer wel wielen.

Advertentie

Reacties

  • sman583 heeft op 12 december 2022 geschreven:

    Nou nee dank u chinees als dit netzogoed werkt als de cruisecontrol vd chinese auto dan word dit n giga succes maar niet heus 🤣🤣🤣

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie