Je kunt je afvragen of we het nodig hebben in ons lage landje, maar steeds meer automerken willen spelen in de zandbak. Zo komt er een Huracán Sterrato en een Porsche 911 Dakar. Tuner Delta4x4 helpt Tesla alvast een handje door alvast een offroader van de Tesla Model Y te maken. Hij komt in complete offroad-configuratie en doet blijkbaar niet moeilijk over sneeuw of modder.

Delta4x4 doet niets aan het vermogen van de elektromotoren. De offroad-ophanging en nieuwe wielen zetten de Model Y alvast 8 centimeter hoger voor een bodemvrijheid van in totaal 22 centimeter. De elektrische SUV krijgt 20-inch banden die huisvesten in uitgeklopte wielkasten. Daar moet je wel een drempeltje mee kunnen pakken.

Offroader maken van jouw Tesla Model Y? Dit kost het

Voor de langere expedities heeft de Tesla Model Y een imperiaal gekregen voor zaken als een schep, een daktent, jerrycans (niet met brandstof, denken we) en zandladders. Ook kun je een extra lichtstrip voorop de imperiaal laten monteren. Naast de strip zijn er vier extra koplampen op de voorbumper. Voor ruim 15.000 euro tovert Delta4x4 je Model Y om tot offroader.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie