De Fiat 500 Diesel is waarschijnlijk de meest verwarrende samenwerking in autoland. In het Fiatje ligt namelijk gewoon een benzinemotor, maar het interieur is ontworpen door kledingmerk Diesel. Op een tweede plaats staat deze designer-racestoel gemaakt door The Frenchie Co. Het merk maakt van origine compacte portemonnees, rugzakken en kleding. Ze noemen hun stoel de Speed Cockpit en het zou de eerste designer-racestoel zijn. Bovendien moet het de comfortabelste zijn die je kunt kopen.

Waarom maakt een kledingmerk een racestoel?

Een van de oprichters van het merk The Frenchie Co is een fervent racer, maar door de hele coronasituatie moest ie toevlucht nemen tot het online circuit. Hij kocht wat leuke spulletjes bij Fanatec, maar kon geen racestoel vinden die hem beviel. Hij vond alles maar lomp en groot. Daarom besloot de coureur, die een achtergrond heeft in civiele techniek, met een stel ingenieurs van een raceteam zijn eigen stoel te maken. Deze multifunctionele designer-racestoel is het resultaat. En inderdaad, het ziet er zo comfortabel uit als een suite in het onvrijwillige vakantieresort Guantanamo Bay. Maar volgens The Frenchie is dit de comfortabelste racestoel voor simracen die je kunt kopen. Sterker nog: als het niet de comfortabelste racestoel is die je ooit hebt gehad, dan krijg je je geld terug. De rugleuning van de Speed Cockpit is letterlijk een plank, maar de kussens erop vormen zich naar de coureur. Om tot deze samenstelling te komen, werden er 50 soorten schuim getest.
De stoel laat zich in twintig verschillende standen opstellen. The Frenchie wil de Speed Cockpit aanbieden in drie versies. Eentje die puur dienst doet als racestoel, eentje die je kunt ombouwen tot bureau en nog eentje die je kunt ombouwen tot cockpit. Daarnaast biedt het merk diverse materialen aan voor de stoel. Zo kun je de bekleding vervangen door Italiaans leer en de harde materialen door koolstofvezel. Dikker schuim is ook mogelijk.

Wat kost de designer-racestoel?

De stoel van 25 kilo is inklapbaar met het stuur en de pedalen nog gemonteerd. Daarnaast zijn er diverse accessoires zoals een plateau om je schakelpook op te monteren en een tafeltje om eten of drinken op te zetten. De designer-racestoel zou solide genoeg moeten zijn voor de krachtige direct-drive-stuurtjes van bijvoorbeeld Fanatec. Je kunt nu een reservering plaatsen met een aanbetaling van 20 dollar op Indigogo. Als je dat nu doet, krijg je 40 procent korting en ben je uiteindelijk omgerekend 300 euro kwijt voor de stoel. De reguliere prijs moet zo’n 500 euro worden.
Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie