Zelfs als je het niet aandurft je waardevolle vierwieler op het asfalt van de Nürburgring te plaatsen, is het de moeite waard om naar het roemruchte circuit in de Duitse Eifel te gaan. Je komt gegarandeerd dik spul van niveautje knikkende knieën tegen. Tijdens een circuitdag van Destination Nürburgring neemt de concentratie dik spul flink toe.

De foto’s verraden al dat dit niet het begin is van een doorsnee Touristenfahrten-video op YouTube, waar oude Golfjes en BMW’s de grindbak als asfalt beschouwen. Deze circuitdag is met 100 auto’s een tikkeltje exclusiever. Destination Nürburgring huurt een hele dag de ‘Ring af voor de deelnemers.

Dus, Destination Nürburgring is duur?

Zeg dat. Je betaalt rond de 800 euro voor één auto en coureur. Tegen betaling is het mogelijk om meer coureurs en passagiers in te laten schrijven. De mensen die zo’n bedrag neerleggen voor een dagje Nürburgring, rijden over het algemeen geen instappertjes. Denk aan heel veel 911’s (GT2, GT3, etc.) en geprepareerde BMW M-modellen. Opvallende deelnemers zijn een aantal Dodge Vipers, een Ferrari F12berlinetta en een Radical. Spul waar je echt ervaring voor nodig hebt voordat je over de beruchte ‘Ring gaat rijden.

Fotografie: Mark Riccioni

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie