Het regent vandaag obscure hypercars, maar dat geeft niets: zo hebben we het graag. Als ze tenminste ook echt op de weg verschijnen. Dat staat in het geval van deze vol-elektrische Deus Vayanne wel op de planning. De eerste afleveringen staan geboekt voor 2025, zo maakt de Oostenrijkse bouwer bekend. Het ding zal 2.230 pk hebben. Dat las je goed.

Deus ontwikkelt de auto samen met Italdesign en Williams Advanced Engineering, twee namen die het idee kracht bijzetten dat het hier niet zomaar een hobbyprojectje betreft. De Deus Vayanne moet de eerste hyper-EV worden die meer dan 2.200 pk levert. Hij krijgt ook 2.000 Nm aan koppel mee en z’n topsnelheid zal boven de 400 km/u komen te liggen. Daarnaast claimt Deus een 0-naar-100-tijd van 1,99 seconden.

De Deus Vayanne biedt ‘maximale dagelijkse bruikbaarheid’

Maar dat is niet alles. Er wordt ook beweerd dat de Vayanne ‘comfortabel en luxueus veercomfort’ zal bieden. En dat hij ‘maximale dagelijkse bruikbaarheid in de hypercarklasse’ zal vertegenwoordigen. Wij zien het nog niet helemaal voor ons, maar wij zijn dan ook niet pienter genoeg om überhaupt een hypercar te kunnen ontwikkelen.

De productie van de Deus Vayanne wordt beperkt tot 99 exemplaren. Als je het ons vraagt ziet ie er behoorlijk smakelijk uit, met die ‘infinity loops’ aan de voor- en achterkant. Al moeten ze misschien nog even werken aan de toleranties tussen de carrosseriepanelen.

Nog iets trouwens: op basis van het teaserplaatje hieronder hoopten we dat ie een grote, felle racestreep zou hebben. Zou ie best kunnen hebben. Dus mocht je een Deus Vayanne willen gaan samenstellen, hierbij onze tip.

Foto: © Deus
Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie