Nee, dit is geen camper voor mensen met exhibitionistische trekjes. Dit is de nieuwste rouwauto van Coleman Milne, een carrosseriebouwer uit Engeland. Je kunt hem gelijk ook als limousine bestellen. De elektrisch rouwauto meet maar liefst 6,28 meter in de lengte en 1,95 centimeter in de hoogte. Plus je kunt hem bestellen met het stuur links óf rechts.

De Ford Mustang Mach-E rouwauto heet officieel de Etive, vernoemd naar een rivier in de Schotse hooglanden. De achterklep gaat elektrisch omhoog en omlaag en naast de chauffeur is er nog plek voor drie passagiers (en dan nog de kist). In de limousine is er trouwens plek voor zeven passagiers, naast de bestuurder. Die is trouwens wat korter met een lengte van 5,83 meter.

De 75-kWh batterij zorgt voor zo’n 320 kilometer actieradius, al vermoeden we dat dat bij het tempo dat deze auto’s doorgaans rijden misschien wat positiever uitvalt. Om ongemakkelijke situaties op de vervelendste momenten te voorkomen, hebben de verlengde auto’s een achteruitrijcamera.

Advertentie

Reacties

  • Cas Pedaal heeft op 17 januari 2023 geschreven:

    Ik denk dat de hoogte in meter moet zijn, is anders wat laag om een dooie in te leggen 😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie