Kijk even heel goed naar deze Porsche 911 Sport Classic. Druk je neus tegen het scherm. Zie je het? Nee? Veeg even je scherm schoon. Dit is namelijk helemaal geen begeerlijke Porsche 911 Sport Classic.

Je bent me helemaal kwijt

Officieel behoort deze grijze 911 niet tot de 250 gebouwde Sport Classics. De Porsche begon zijn leven als een 911 GT3. Al snel stuurde zijn eigenaar hem naar 9ff voor een turboconversie. Begin dit jaar besloot de eigenaar het roer om te gooien en twee oliegekoelde turbo’s te installeren. Het resultaat is 1.000 pk. Toen hij de volledige auto uitdoste in een Sport Classic-look, creëerde hij een van de meest begeerlijke Elfjes ooit. Weinig auto’s combineren zo’n klassiek en geraffineerd uiterlijk met genoeg vermogen om de oogleden van je kop te scheuren.

Kan dat zomaar, een Sport Classic-ombouw?

Ja, je mist wel de nodige downforce en koeling. Twee sleuven in de achterklep voorzien in de enorme luchtbehoefte. Samen met de centrale uitlaat is dit een van de weinige manieren om deze Sport Classic te betrappen op zijn nepheid. Binnenin wordt je doodgegooid met GT3-logo’s.

Je zei iets over een koopje?

Ja, in Nederland staat een authentieke Porsche 911 Sport Classic te koop voor 349.500 euro. Deze Deze Frankenstein-Porsche 911 met 1.000 pk kost slechts 189.000 euro. Waarom? In de wereld van zeldzame Porsches draait het allemaal om authenticiteit. Kijk maar naar deze Carrera RS 2.7 van meer dan 1 miljoen euro. En deze grijze bruut is een vette neppert.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie