Het is een van de grootste verleidingen voor autoliefhebbers: luxe afschrijvingskanonnen. Voor de helft van wat je tegenwoordig voor een Aygo betaalt, koop je een oude Cayenne of een luxe Mercedes S-klasse uit de jaren nul. En hoewel de aanschaf goedkoop is, loop je daarna leeg op onderhoud en brandstof. Maar niet bij de Porsche Cayenne met 1.9 TDI. Je ziet hem in de video onderaan.

Iemand in Oekraïne kocht een Cayenne (niet afgebeeld hierboven) met een benzine-V8. Het ding zoop benzine en olie als een tempelier, dus de handige eigenaar besloot om er een van Volkswagens Grootste Hits in te leggen: de oerbetrouwbare 1.9 TDI. Deze dieselmotor vond je jarenlang in vrijwel alle modellen van de Volkswagen Groep. Deze oerdiesel is relatief zuinig en goedkoop om te onderhouden.

En dat plaatste is precies wat deze Porsche Cayenne 1.9 TDI zo geniaal maakt. Zelfs als je je eigen onderhoud doet, wil je niet op je vrije zaterdag worstelen met de 4,5-liter V8 van Porsche. En je wilt al helemaal niet de tientallen uren van de garage betalen voor een auto die je nog geen 10.000 euro heeft gekost. Qua onderhoud zal deze Cayenne zo duur zijn als een Golfje.

Het verbruik zal niet überzuinig zijn

Oké, oké. De Cayenne weegt wel wat, dus het verbruik zal ietsjes hoger liggen. En als je remblokken moet vervangen, zal dit ook wel iets duurder zijn. Maar daarvoor rij je wel in alle luxe van een Cayenne. Zeker als je toch geen haastige bestuurder bent, is dit de ideale Porsche voor mensen die decadent willen rijden op een modaal inkomen.

Deze Porsche Cayenne 1.9 TDI is verkocht

De 1.9 TDI produceert in deze Cayenne zo’n 150 pk, het verbruik is rond de 10 liter per 100 kilometer en de versnellingsbak komt van een Touareg. Voor het gemak is de auto voorzien van een groot Android-schermpje. Het slechte nieuws is dat de Porsche Cayenne 1.9 TDI al verkocht is. Hij stond volgens Dizzy Riders te koop voor het spotbedrag van 7.225 euro.

Maar nu je weet dat het kan: een 1.9 TDI motor kost tweedehands zo’n 500 euro, een Touareg-bak zo’n 900 piek en een oude Cayenne moet zo’n 5.000 euro kosten. En dan nog een kratje bier voor die ene vriend die knap kan lassen en een fles wijn voor die handige maat die de kabelboom kan solderen. En maar zeggen dat wij nooit goed consumentenadvies geven…

Advertentie

Reacties

 • Willem heeft op 11 juni 2023 geschreven:

  Een diesel in een Porsche is nooit goed advies. Lamborghini maakte wel ooit tractors.

  • Bas heeft op 21 juni 2023 geschreven:

   Porsche maakte ook tractors hoor.

   Reageer
  Reageer
 • Toine heeft op 9 juni 2023 geschreven:

  En dat noemen ze Top Gear. Lijkt eerder op Top Gun

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie