In Nederland – en vrijwel eigenlijk overal ter wereld – is het onmogelijk om ver verwijderd te zijn van een McDonald’s. Woon jij ergens waar geen Maccie in de buurt is, dan hoef je alleen maar te wachten. De keten stelt zich als doel om elk jaar vijf nieuwe restaurants te openen. Woon jij in een gemeente met minimaal 35.000 inwoners, dan kun je ook zelf een McDonald’s starten.

Hoeveel McDonald’s zijn er in Nederland?

In Nederland zijn er meer dan 250 McDonald’s-restaurants. Niet alle vestigingen hebben een McDrive, denk bijvoorbeeld aan de restaurants in binnensteden. De eerste McDrive werd in 1987 geopend in Huis ter Heide, en inmiddels zijn er minimaal 173 McDrives in Nederland. Dat was in ieder geval het aantal dat Sanie bezocht.

Doel: alle McDrives in Nederland bezoeken

Sanie is een 23-jarige kerel uit Ridderkerk die in negen maanden alle McDrives van Nederland af ging. Hij spendeerde 800 euro aan eten en nog eens 400 euro aan brandstofkosten voor zijn Volkswagen Polo. Meestal pakte hij meerdere locaties per dag. Kipnuggets waren favoriet, maar hij bestelde van alles. Alleen de Big Mac kwam niet de auto in, die zijn voor hem als koude pannenkoeken, zegt Sanie.

Smaakverschillen

Je zou verwachten dat het eten bij elke McDonald’s precies hetzelfde smaakt, maar dat blijkt niet zo te zijn. Tegen Hart van Nederland zegt hij: ‘In Enschede zijn de kipnuggets pittiger dan in ander filialen. Er zitten spikkels op die ze extra lekker maken.’ Ook vindt hij de hamburgers en frietjes in Amsterdam te zoet. Zijn volgende plan is om alle 29 Nederlandse drive-thru’s van de Burger King af te gaan.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie