Het is moeilijk om een betere uitvinding te bedenken dan koffie. Dingen als de penicilline, de telefoon en het splijten van atomen zijn leuk, maar vallen in het niet bij het idee om kokend water door een handjevol gemalen koffiebonen te laten lopen. Het heeft ook een veel grotere impact op je leven dan de eerder genoemde prestaties van de mensheid. De gemiddelde mens houdt zich niet elke dag bezig met kernsplijting, maar een bakje koffie gaat er wel altijd in. Zoals hippe Instagram-jeugd zou zeggen: ‘koffie is life.’

Waarom beginnen jullie opeens over koffie?

Volkswagen heeft nu een manier om ons op een andere wijze van het nectar van de goden te laten genieten. Het heerlijk hete drankje is namelijk altijd lastig te nuttigen in de auto. Bij de benzinepomp kost een kopje koffie hetzelfde als een halve tweedehands Rolls-Royce en als je het van huis meeneemt is het al koud voordat je op de snelweg zit. Daarom komt Volkswagen nu met een mobiele espressomachine. Fiat deed dat trouwens al een stuk eerder. Omdat Italië.

Met de Handpresso kun je onderweg een heerlijke kop koffie voor jezelf bereiden. Je hoeft het apparaat alleen maar in de 12 volt-aansluiting te steken, een beetje bonen en water erin te doen en binnen twee minuten kun je koffie klappen. In de webshop van Volkswagen is de mobiele espressomachine te bestellen voor 199 euro. Of je er ook daadwerkelijk tijd mee bespaart is nog de vraag. Een mobiel toilet wordt er namelijk niet bij geleverd. Dus drink met mate.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie