Het wachten op de nieuwe James Bond-film is bijna voorbij. En vlak voordat de film voor het eerst op het witte doek wordt vertoond, krijgen we nog een coole samenwerking van Aston Martin te zien. Dit is de, diep ademhalen, The Little Car Company No Time To Die special edition van de Aston Martin DB5 Junior. Een grote naam voor een kleine auto.

De No Time To Die DB5 zit vol leuke gadgets

De special edition is een schaal twee op drie van de iconische DB5 die zijn rentree maakt in de 25e Bond-film. Ondanks de bescheiden omvang, heeft hij alle briljante gadgets die je zou verwachten, zoals de (neppe) machinegeweren achter de neerklappende koplampen, een oliedispenser om achtervolgers af te schudden, wisselende kentekenplaten en een rookgordijn. De volledig elektrische DB5 krijgt ook meer vermogen en heeft meer bereik dan de standaard DB5 junior van TLCC.

Qua techniek is dit niet een auto die uit de jaren zestig komt. De DB5 heeft regeneratieve remmen, Brembo-remschijven en Bilstein-dempers. Het houten stuur dat je binnenin vindt, heeft een snel ontkoppelingsmechanisme, net als de stuurtjes in Formule 1 die met één klik eraf gehaald kunnen worden. De Aston Martin is vrij klein, maar heeft geen dak. Mensen die langer zijn dan 1 meter 50 kunnen zich dus ook James Bond wanen.

Pittig prijsje

Er worden slechts 125 exemplaren van de No Time To Die DB5 gemaakt volgens Aston Martin en TLCC. Prijzen liggen net iets boven de 100.000 euro, zonder belastingen. Je zult dus een kwaadaardig meesterplan moeten verzinnen om het geld voor eentje te verzamelen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie