Een Porsche 911 van de 964-generatie een ander uiterlijk geven, dat is wel vaker gedaan. Toch, Singer? Maar DP Motorsport heeft hun 911 Turbo uit 1992 wel een uitermate coole make-over gegeven. Dit Elfje is nu een replica van een Porsche 935. Eentje die gewoon de weg op mag, om precies te zijn.

De Porsche 935, van origine een raceauto, werd in allerlei uitvoeringen geproduceerd. DP Motorsport besloot hun project te baseren op een uitvoering waar ooit het motorblok (IMSA-spec) van een Porsche 962 in lag.

Aan de buitenkant

Qua uiterlijk, dan. Want jammer genoeg is die exacte motor niet aanwezig in de nagebouwde Porsche 935. In plaats daarvan ligt hierin de originele 3,3-liter zescilinderboxer. Maar dan wel opgepept tot 456 pk (132 pk meer dan normaal) en vastgemaakt aan een uitlaat van roestvrijstaal.

De glasvezel behuizing van de Porsche 935 is verstevigd met koolstofvezel. Verder bevat het bakbeest een rolkooi en de kenmerkende lollipop-stoelen. Deze zetels danken hun naam aan hun kenmerkende hoofdsteunen. Het is dat de auto voorzien is van elektrische ramen en een radio, anders zou je denken dat het een daadwerkelijke racer is. Maar, niets is minder waar: deze Porsche van DP Motorsport kun je gewoon gebruiken om boodschappen mee te doen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie