Wanneer je in Nederland een nieuwe auto koopt, voegt de RDW een kenteken toe en daar zul je het mee moeten doen. In andere landen zoals België kun je nummerplaten wel personaliseren. Zo zijn de combi’s ‘9-ELF’ en ‘LOVE-U’ nog beschikbaar in België. Het enige dat je moet doen, is 1.000 euro overmaken en je bent, tot een bepaalde hoogte, vrij om op de platen te zetten wat je wilt. Klinkt als veel geld voor een geinig tekstje, maar het bedrag stelt niets voor als je het vergelijkt met de duurste kentekenplaat ooit.

Dit weekend werd die geveild bij Emirates Auctions. Het bedrag dat werd opgehaald, gaat naar een hulpfonds dat kwetsbare gemeenschappen voorziet van voedsel tijdens de Ramadan. De kentekenplaat in kwestie is er een uit Dubai en heeft simpelweg alleen het getal ‘7’ erop. Niet heel creatief zou je denken, maar toch blijkt ie veel geld waard te zijn.

De prijs van de duurste kentekenplaat ooit

De veiling bracht 55 miljoen Dubai Dirham op, wat omgerekend zo’n 13,7 miljoen euro is. Het veilinghuis liet Guinness World Records langskomen om de plaat te bestempelen als de duurste kentekenplaat ooit. Het schijnt zo te zijn dat de allerrijksten ter wereld graag willen laten zien hoe vermogend ze zijn. Blijkbaar is een speciaal stuk aluminium voor op je auto een statussymbool.

Op wat voor auto de kentekenplaat wordt geplakt, is niet bekend. Tijdens de veiling staat de plaat op een Bugatti Divo. Zelfs op die supercar is de plaat nog duurder dan de auto zelf. De oorspronkelijke waarde van de Divo was 5 miljoen euro, maar die waarde zal nu wel wat hoger liggen. De vraag is nu, wat heb je liever: een kentekenplaat met een ‘7’ erop of een supercar van 13 miljoen?

Veiling van de duurste kentekenplaat

Advertentie

Reacties

  • Alias heeft op 13 april 2023 geschreven:

    Beter al het geld dat geld dat geboden werd in een pot voor de de hongersnood in de wereld mee te helpen , daar is toch precies geld genoeg

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie