Kampeerfanaten opgelet! Thule heeft een nieuwe opslagruimte voor je auto ontwikkeld die wel magisch lijkt. De skibox, genaamd Thule Arcos, bevestig je niet bovenop de auto, maar op de trekhaak. Alleen al dat zorgt ervoor dat elektrische auto’s meer actieradius hebben. En nee, er geen aggregaat of extra elektromotor in verstopt die de batterij voedt. Lees vooral door.

Blijkbaar zijn er hevige discussies over de aerodynamica van skiboxen op het dak van de auto. Gezien de gladde nieuwe vormen die EV’s moeten hebben, zou alles dat niet zo glad is als een aal funest zijn voor het ontwerp van de auto. Daarom zou de ouderwetse skibox op het dak van elektrische auto’s verleden tijd kunnen zijn.

De skibox voor elektrische auto

Om deze theorie kracht bij te zetten, heeft een groepje Zweedse journalisten van Vi Bilagare verschillende plaatsen voor de skibox getest. De journalisten hebben daar ruim 5.400 kilometer voor gereden in verschillende weersomstandigheden. Ze zijn op pad gegaan met wat Volkswagen ID.4’s. Wat blijkt; de auto’s met de Thule Arcos achter de auto komen verder dan auto’s met een skibox op het dak … en dan auto’s zónder een skibox.

De Volkswagen zonder skibox kwam zo’n 16 kilometer minder ver dan de EV met de Thule Arcos. Geen mega verschillen dus, maar wel opmerkelijk. Sterker nog, niet alleen de elektrische maar ook de benzineauto’s bleken efficiënter met hun brandstof wanneer de Arcos geïnstalleerd was. Betekent dit dat alle elektrische auto’s eruit moeten zien als een McLaren F1 GTR Longtail? We vrezen van wel.

De prijs van de Thule Arcos

Hoe dan ook, de Thule Arcos is al te koop, voor de medium grote versie betaal je 1.349,95 euro. Een maatje groter kost in totaal 1.399,95 euro. Toch blijft de vraag staan: welke Hollandse kampeerder koopt zo’n skibox? Het dierbaarste bezit, de caravan, zal door iemand anders naar Zuid-Frankrijk getrokken moeten worden. Stof tot nadenken voor Thule.

Advertentie

Reacties

 • Bob heeft op 9 april 2023 geschreven:

  Ook ideaal als je schoonmoeder hoogtevrees heeft

  Reageer
 • Mazda CX5 heeft op 7 april 2023 geschreven:

  ehh….zijn er al normale elektrische auto’s die uberhaupt geschikt zijn om 1700 kg caravan gedurende meer dan een uur of twee te trekken ? Er is nog heel veel werk te doen om Nederland in zijn geheel elektrisch te laten rijden… áls dat al lukt..

  Reageer
 • Marjolein Olivette heeft op 7 april 2023 geschreven:

  Strak gestroomlijnde trekhaak drager en ideaal voor onze surfgear, hier wil ik wel mee rond rijden

  Reageer
 • TG Fan heeft op 5 april 2023 geschreven:

  Er staat McLaren F1 GTR, maar ik kom bij P1 GTR.

  • Roland heeft op 7 april 2023 geschreven:

   Werkt het ook in de file ?

   Reageer
  • Peter heeft op 6 april 2023 geschreven:

   Koffers op de trekhaak bestaan al veel langer…..
   En wees eerlijk wie wil er diep in zijn hart nu werkelijk met een caravan rond rijden….??

   Reageer
  • Bas Leesberg heeft op 5 april 2023 geschreven:

   Dag TG Fan,

   Je hebt helemaal gelijk! We hebben het aangepast.

   Wanneer je nu op de link klikt, kom je erachter hoe het kan dat TopGear ooit de F1 GTR sponsorde.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie