De broers Neill en Ian Briggs richtten in 2009 het autobedrijf Briggs Automotive Company op. Nu, dertien jaar later, vieren de broers een speciale mijlpaal. Ze bouwen het 150e exemplaar van de 555 kilo lichte eenzitter. Ongetwijfeld met hulp van hun medewerkers. Het gaat om een BAC Mono R, een nog pittiger exemplaar. Daarvan bestaan er nu slechts 29.

‘Het is passend dat de Mono #150 een R is. Deze staat voor het toppunt van onze expertise. Om de auto uit de fabriek in Liverpool te zien rollen, in zo’n voortreffelijke configuratie, is een erg speciaal moment voor iedereen bij BAC’, zegt Neill Briggs. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat ze hem met zulke trage snelheden zien rollen.

Specificaties van de BAC Mono R

De speciale Mono R krijgt een 2,5-liter viercilinder motor die 347 pk aan vermogen heeft. Schakelen doe je met de flippers via een versnellingsbak uit een Formule 3-auto. Alles bij elkaar tikt de 555 kilo aan. Op het circuit Anglesey in Wales zette de R een tijd neer van 1.06,9 neer. Daarmee is hij twee seconden sneller dan een McLaren P1 GTR.

Helaas is deze speciale Mono R al vergeven. De eigenaar wilde dat de R een kleurstelling kreeg die gebaseerd is op science-fiction. BAC koos voor de kleur ‘liquid silver’ met accenten die doen denken aan de Brawn GP F1-auto uit 2009. Wat de nieuwe eigenaar betaalt voor de speciale Mono R is niet bekend. Hoeveel het ook was: het was zo te zien elke cent waard.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)