Wanneer een Porsche Cayenne zo hard onderhanden genomen is dat hij zijn originele naam verliest en vernoemd wordt naar een calorierijk ijsje, een condoommerk of een pistolenfabrikant (we weten niet waar Techart voor ging), dan weet je dat je er geen betrouwbare eerste indruk mee zult maken. Aanschouw de Techart Magnum; je aanstaande schoonvader zal je gegarandeerd haten.

De Techart Magnum voldoet aan alle eisen om in aanmerking te komen voor het label ‘fout getuned hok’. Maar toch kunnen we ‘m niet haten. Nee, we vinden ‘m ergens best cool. Overigens zullen we bij hoog en laag ontkennen dat we dit ooit gezegd hebben.

We vermoeden dat het de zwarte kleur is die een deel van de foutheid verdoezelt. De Techart Magnum begon zijn leven als een Porsche Cayenne Turbo met 451 pk. Techart gaf ‘m booskijkers voor én achter, een bodykit, 170 pk extra en opstapjes voor de kofferruimte in de vorm van uitlaten.

Deze Techart Magnum is inmiddels 14 jaar oud en reed al 171.702 kilometer. Toch vraagt de verkoper Auto Villa er nog 29.950 euro voor. Bij een auto zo uniek als deze is het altijd een gevalletje ‘wat een gek ervoor geeft’.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie