Dat je de verkeersregels niet helemaal scherp hebt als het gaat om de lengte van je lading, kan iedereen overkomen. Dat deze Twingo overbeladen is, staat als een paal boven water.

Op een dijk in Lelystad zette de politie deze ijverige Twingo langs de kant. Waarschijnlijk komen de lantaarnpalen uit Almere. Gestolen. Alsof hij nog niet goed genoeg de Sjaak was, roken de agenten een alcohollucht, had de auto geen verzekering en was de APK al enige tijd verlopen. Oh, en het rijbewijs was vorig jaar ongeldig verklaard. Het heldere licht had bovendien nog een politie-onderzoek lopen voor dingen als tanken zonder te betalen. De auto is in beslag genomen en de man zit vast.

Hoe zat het nou ook al weer?

Om ervoor te zorgen dat dit jou niet overkomt, hebben we even de regels opgezocht. Een ondeelbare lading mag niet meer uitsteken dan 3,5 meter voor het stuur en 1 meter achter het voertuig zonder markeringsbord. Met markeringsbord mag de lading maximaal de helft van de lengte van de auto uitsteken met een maximum van 5 meter. Dus inderdaad: deze Twingo is in overtreding.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)