Dit is, zoals je al had gezien, geen doorsnee Volkswagen Jetta. Dit ooit-boodschappenblik moet het snelheidsrecord in de BGC/G-klasse op de Bonneville-zoutvlakte jatten. De Volkswagen Jetta met glimmende wieldoppen moet 335+ rijden

Deze klasse valt in categorie D voor aangepaste coupés, sedans en sportauto’s. Waarbinnen weer een hoop andere klassen zijn. De Southern California Timing Association onderscheidt een bijzonder veel verschillende records. Misschien wel iets te veel, als je onze ongezouten mening vraagt.

Hoe snel moet de Jetta gaan?

Het record staat nu op 208,572 mijlen per uur. Of 335,664 kilometer per uur. Met een aangepaste 2,0-liter TSI-motor (EA888-serie) met meer dan 500 pk en een Cw-waarde van 0,27 met de stuwende kracht zijn achter het record.

Als de recordpoging slaagt is deze Jetta de snelste (bijna) productie-Volkswagen ooit, volgens het merk. Neem dat maar met een korreltje zout, want kijk er eens naar. Een 543 pk sterke Beetle LSR, die op de zoutvlakten van Bonneville een snelheid van 330,11 km/u klokte, bezit nu die titel.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie