Soms lopen techbedrijven een beetje voor op hun klanten. Iedereen verklaarde Apple voor gek toen ze met een laptop zonder cd/dvd-speler kwamen. De groenteboer had het bij het juiste eind; wanneer gebruikte jij voor het laatst zo’n schijfje om een programma te installeren? Tesla doet nu iets soortgelijks met het nieuwe stuur van de Tesla Model S en Model X. In plaats van een rond stuur monteren ze een soort yoke, zoals je ook vliegtuig tegenkomt. Dit is een stuur zonder bovenkant.

Interieur Tesla Model S (2021) Facelift
Het stuur van de Tesla Model S

We hebben nog niet gereden met het nieuwe stuur van Tesla, maar we moeten toegeven dat we sceptisch zijn. Gevoelsmatig mis je zo’n 50 procent van de controle over de auto. Je zou maar een keer uit gewoonte misgrijpen. Gelukkig kunnen Tesla’s re-de-lijk automatisch remmen. Voor wie wel graag een Plaid met 1.000+ pk zou willen, maar dat stuur niet zo ziet zitten, komt T Sportline nu met de oplossing.

T Sportline biedt een nieuw rond stuur aan voor de Tesla Model S en Model X. Voor 2.000 euro krijg je een compleet ‘dicht’ stuur dat met leer is bekleed. Voor nog eens 1.000 euro maken ze de boven- en onderkant van koolstofvezel. Helaas werkt de stuurverwarming na de aanpassing niet meer.

Tesla-stuur van T Sportline
Het nieuwe stuur van koolstofvezel

Waarschijnlijk weinig klachten in Nederland

In Nederland zul je waarschijnlijk weinig klachten horen over het stuur van de Tesla Model S. Vorig jaar verkocht Tesla slechts drie exemplaren van de grote elektrische sedan. De meeste Nederlanders gingen voor de kleinere Model 3 en de nieuwe Model Y. Wellicht dat de Plaid de verkoopcijfers weer een fractie kan opporren.

Advertentie

Reacties

  • Peter Muller heeft op 13 januari 2022 geschreven:

    Dit is niet echt een probleem. Voor hetzelfde geld als een Tesla S of X heb je een Mercedes EQS die op alle denkbare fronten beter is. Niemand gaat die Tesla’s nog kopen.

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie