Autofabrikanten zetten massaal hun schouders eronder om hun steentje bij te dragen aan de bestrijding van het coronavirus. Veel autofabrieken worden deels ingezet om cruciale goederen als mondkapjes te produceren. In de Verenigde Staten gaan FCA, Ford en General Motors beademingsapparatuur produceren. Ook Elon Musk van Tesla meldt op Twitter dat hij graag bijspringt voor de productie van de apparatuur. Eerder zei de excentrieke baas dat hij de paniek maar onzin vond, maar afgelopen vrijdag kocht hij 1.255 beamingsapparaten in China en liet ze overvliegen naar Los Angeles. Hij biedt ze nu gratis aan.

In het VK gaan Jaguar Land Rover en Toyota aan de slag om beademingsapparatuur in elkaar te zetten. De productie van veel fabrieken ligt op het moment al stil om verdere besmettingsgevallen te voorkomen. Daarnaast zal de vraag naar nieuwe auto’s op dit moment niet heel groot zijn. De productie van beademingsapparatuur zal ongetwijfeld onder strenge richtlijnen voor de gezondheid van de werknemers plaatsvinden. Het Chinese BYD stapte ook over op de productie van mondkapjes. Het autobedrijf is nu plots de grootste producent van mondkapjes ter wereld, met een productie van 5 miljoen stuks per dag.

De oprichters van het Nederlandse Burton, Iwan en Dimitri Göbel, schakelden hun contacten in China in om 80.000 mondkapjes te regelen. Ze willen in totaal meer dan 1 miljoen kapjes naar Nederland halen om ze zonder winst aan ziekenhuizen te verkopen. Nissan werkt samen met McLaren en luchtvaartbedrijf Meggitt om een nieuw soort beademingsapparaat te ontwikkelen. Ook F1-teams stellen hun kennis beschikbaar in het vinden van nieuwe medische oplossingen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie