Als je aan dure Jaguars denkt, schieten de klassieke E-types met de prachtige gewelfde lijnen waarschijnlijk direct door je hoofd. De exemplaren die in goede staat verkeren, verwisselen meestal voor een fortuin van eigenaar. Je zou daarom denken dat de duurste Jaguar van Nederland wel een E-type moet zijn, maar dan heb je het mis. Voor deze gelimiteerde F-type moet de grootste zak met geld worden meegenomen. Maar liefst 250.000 euro (Mirror) moet je aftikken voor de duurste Jaguar.

Waarom is dit de duurste Jaguar van Nederland?

Deze F-type is één van de 250 gelimiteerde Project 7-edities en is nog gloednieuw. Hij staat nog niet eens geregistreerd. De prestaties zijn een stukje beter dan een normale F-type SVR. Onder de motorkap vind je dezelfde 5,0-liter V8 met 575 pk en 700 nm. Bij deze Project 7-versie is dat echter genoeg reden om jezelf vast te moeten zetten in een vierpuntsgordel. De Project 7 is namelijk nog wel iets scherper en wilder dan een SVR.

Verder is vooral het uiterlijk van de Project 7 bijzonder. Om de Britse trots tentoon te stellen, is deze F-type uitgevoerd in British Racing Green met witte stickers en accenten. Op de auto staat vele malen beschreven dat het hier om een speciale editie gaat. Door meerdere embleempjes met Project 7 erop, wordt je eraan herinnerd dat je niet in een Jaguar rijdt die het plebs ook heeft.

Is deze Jaguar 250.000 euro waard?

Dat hangt van je smaak af. Als je iemand bent die graag uniek wilt zijn en altijd een beetje beter moet zijn dan anderen, waarschijnlijk wel. Dan kan je echter voor ongeveer hetzelfde geld ook de duurste Alfa Romeo of de duurste BMW van Nederland kopen. Daarnaast kost een Ferrari 488 maar iets meer dan het bedrag dat je voor de Project 7 moet neerleggen en die zie je ook niet elke dag rijden.

Bekijk de duurste Jaguar van Nederland. Of kies een andere leuk Jag uit.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie