Officieel is het record van Sabine Schmitz voor ‘de snelste bus op de Nürburgring’ van dertien jaar geleden niet. Maar we kennen niemand die het in een standaard busje sneller heeft gedaan dan Sabine in haar Ford Transit. Haar tijd was 10 minuten en 08,49 seconden.

Een Transporter op de Nürburgring

Tot nu. Want BTCC-racer Rob Austin claimt met zijn Volkswagen Transporter onder de 10 minuten te zijn gedoken. En dan denk je al, dit gaat om een Transporter die door VW onder handen is genomen in een techlab en van binnen dus helemaal geen Transporter meer is. Maar niets is minder waar. Het is simpelweg een huurbusje van het verhuurbedrijf Northgate, de sponsor van Austins BTCC-wagen. Geen getunede motor of een extra sportief onderstel, gewoon een doodnormaal Volkswagen-busje.

Nieuw record

Verder zat het plan min of meer hetzelfde in elkaar als bij de recordpoging van Sabine. Rob moest gewicht verliezen om in de buurt te komen van Sabine’s recordpoging en dus werd het busje gestript. De stoelen, reservewiel, alles moest eraan geloven om de Transporter klaar te stomen voor de Nürburgring. En blijkbaar ook voor het bijhouden van Focus RS’jes en BMW M240’jes, als we dit filmpje moeten geloven.

We weten niet hoeveel pogingen het heeft gekost, maar we weten wel dat de 148 pk-sterke bus de ring in 9 minuten en 58 seconden heeft gereden. Genoeg dus om Sabine te verslaan. Well done!

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie