Ben jij vaak te laat? Dan kun je een Bentley kopen om met gepaste vaart toch op tijd te komen. Óf je koopt een Bentley om op tijd te vertrekken. Bij Bentley hebben ze namelijk opnieuw hun samenwerking met horlogemaker Breitling leven in geblazen met deze Breitling Premier B01 Chronograph 42 Bentley.

Bentley en Breitling hebben al sinds 2003, letterlijk en figuurlijk, een goede band met elkaar. Bij het verschijnen van de Continental GT. Samen hebben ze nu een speciale editie van het Bentley-horloge van Breitling gemaakt om de honderdste verjaardag van de Britse autofabrikant te vieren.

Technologische excellentie

Bentley-Chef Adrian Hallmark: ‘Het doet me goed dat we verder kunnen gaan met een partner als Breitling, zij delen onze inzet tot technologische excellentie en zijn ook experts binnen hun vakgebied, met een pionierende geest.’ Get a room. Het

Het duo is overigens van plan om meerdere horloges uit te brengen ter viering van het Bentley-jubileum, en dit is de eerste. Op de foto zie je de Premier B01 Chronograph 42 Bentley British Rac­ing Green. Zoals je al verwacht had in de kleur: British Racing Green. Maar het model wordt ook leverbaar in andere kleuren, met andere uurwerken binnenin en zelf in een kleinere maat. Maar dan zijn het geen Breitling for Bentleys meer.

Meer specs van de Breitling Premier B01 Chronograph 42

De kleur siert zowel de wijzerplaat als het leren bandje van het horloge. De behuizing is gemaakt van staal en heeft een diameter van 42 millimeter, klein voor een Breilting doch beschaafd. Binnenin vind je het zogeheten Breitling Manufacture Caliber 01. Dit automatisch windende mechanisch uurwerk biedt een gangreserve van 70 uur. Op de kast is een plaatje met de merknaam Bentley geschroefd en dat is weer geïnspireerd op de legendarische Bentley Blower uit 1929. Voor de meeste mensen is het een onbetaalbaar ding, gokken we, want hij kost 7.550 euro, of 7.900 euro als je ‘m met stalen band wilt. Geen koopje dus, maar hé, het is een Bentley én een Breitling, wat had je anders verwacht.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie