Pas maar op SpaceX (en Starman), want ook Hennessey gaat zich mengen in de ruimtewedloop. Als de Dodge Challenger Demon van Hennessey Performance zelf niet opstijgt, vuurt hij wel z’n cilinders de ruimte in als een illegale vuurwerkpot. Hoe blijft de 6,2-liter achtcilinder in hemelsnaam heel? Hennessey wil het vermogen van de toch al brute V8 oppompen met 650 pk. Dat is een toename van 75 procent.

Het totale vermogen van 1.500 is net zo veel als een Koenigsegg Regera. Details over de astronomische vermogenskuur geeft de knotsgekke Texaanse tuner nog niet. Duidelijk is dat de Dodge Challenger Demon van Hennesey een nieuwe supercharger krijgt en nieuwe spruitstukken. Intern zal de krachtigste productie-V8 aller tijden (dat was het al vóór Hennessey kwam) ook de nodige aanpassingen krijgen.

De Dodge Challenger Demon van Hennessey Performance krijgt optioneel ook een door de National Hot Rod Association goedgekeurde rolkooi en een parachute om af te remmen. Nog meer dan de reguliere Demon, focust de interpretatie van Hennessey zich dus op dragracen. Binnen de dragrace-wereld wordt vaker gesproken over een ‘betrouwbare 1.500 pk’. Dat is natuurlijk relatief genomen en je moet er niet 200.000 daily driver-kilometers mee gaan rijden. Niets houdt je uiteraard tegen om met de straatlegale Demon de openbare weg op te gaan.

We meer info binnenkort…

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)