Voordat je begint te miepen: ja, de originele General Lee is een Charger. Maar geen enkele andere moderne auto komt zo dicht in de buurt van de Charger uit 1969 als de Dodge Challenger. De huidige Charger is een sedan. En dit is een Hellcat, verdikkie.

De wrappers van Absolute Motors lieten een kans liggen bij het bestickeren: als ze de wrap over de deuren hadden doorgetrokken, moest je net als bij The Dukes of Hazzard in de auto springen. Al vindt de keurmeester daar wellicht iets van. En deze auto heeft ramen, en zo. Oh, en probeer maar geen enorme sprongen te maken; tijdens het maken van de serie lieten naar schatting 300 Chargers het leven voor jouw kijkplezier.

Wat kost de Dodge Challenger Hellcat ‘General Lee’ ?

Goed, het is dus een Dodge Challenger Hellcat uit 2015, uiteraard met 707 pk uit een 6,2-liter V8. Op de teller staat slechts 11.588 kilometer (geen mijlen!) en jij bent volgens de verkoper de tweede eigenaar. De prijs is een flinke 119.500 euro. En zonder belastingen kost ie 68.900 euro. Als je kijkt naar het aantal pk dat je voor dat bedrag krijgt, valt het weer mee. En het is niet eens de duurste Dodge (allitereert wel lekker) van Nederland. Of koop je liever een Porsche? Lekker veilige keuze.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie