Atletische stationwagens zijn cool. Dat begint in Amerika nu pas een beetje te dagen, want Audi durft eindelijk de RS 6 daar ook aan te bieden. Voor de Dodge Magnum komt dat besef helaas te laat. De Chrysler 300C met een andere neus werd in Amerika van 2004 tot 2008 aangeboden, maar kreeg geen opvolger. Jammer, want het is de perfecte ontvanger van de Hellcat-V8 met 717 pk. De Dodge Durango, een SUV, heeft er bijvoorbeeld wel een.

Daarom zul je zelf aan de slag moeten om een Dodge Charger Hellcat Wagon te bouwen. Het Amerikaanse Jayefab biedt een kit aan met alles wat je nodig hebt om de neus van een Dodge Charger op een Dodge Magnum te transplanteren. De neus kost 5.800 dollar en voor 3.250 dollar krijg je daar de widebodykit bij, die nog net wat uitbundiger is dan die van de Charger Widebody. Het enige wat je dan nog moet doen, is bij Mopar een Hellcat-motor in een kratje laten bezorgen.

Een Dodge Magnum kost tussen de 3.000 en 10.000 dollar in Amerika. In Nederland zou je een Chrysler 300C Touring kunnen kopen voor 4.000 tot 8.000 euro. Reken wat invoerkosten voor de motor en de kit en vergeet niet wat extra onderhoudsonderdelen te bestellen, net als wat vloeistoffen. Voor 50.000 tot 70.000 euro moet het wel lukken om een Dodge Charger Hellcat Wagon te bouwen, toch? Dan rij je een stationwagen met 717 pk met 0 kilometer op de teller. Dat is nog altijd minder dan een Audi RS 6 van 184.000 euro.

Dodge Charger Hellcat Wagon: de kit in ontwikkeling

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JayeFab (@jayefab) on

Foto: Een rendering van Dodgeforum

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie