Laten we vooropstellen: als iemand op het internet vraagt om je autosleutels, doe het dan (in de regel) niet. Behalve als het een gerenommeerd bedrijf is. En zelfs dan is het misschien maar beter om het lekker te laten.

Aan de andere kant: dit bedrijf zit in Amerika en de kans is vrij klein dat ze een ticket kopen naar Nederland om je auto te jatten. De start-up Tokenize verkoopt slimme ringen waarmee je onder meer je auto kunt starten. Handig.

We horen het al echoën in de reacties: ‘leuk, zo’n ring, maar nu vergeet ik m’n huissleutels’. Aha, daar heeft Tokenize ook aan gedacht. Met de ring kun je zelfs je huis openen, je kunt betalen en je laptop ontgrendelen.

De Token Ring werkt alleen op auto’s met keyless entry. Op de ring zit een vingerafdrukscanner. Dus wanneer je sieraad gepikt wordt, stelen boeven niet direct je huis. Of je creditcard. Of je laptop.

De Token Ring kost 249 dollar, omgerekend zo’n 200 euro. Goedkoper dan trouwen, dus. En nog goedkoper dan scheiden. De eerste ronde is uitverkocht, maar er komt een tweede ronde aan.

De Token Ring

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie