Software ingrepen voor betere prestaties zijn niets nieuws. Al twintig jaar geleden kon je het mapje System32 van je computer deleten voor betere laadtijden. Bij benzineauto’s kun je door een tuner de software laten veranderen voor iets meer power – ook wel chippen genoemd. Bij Polestar kun je nu een software-update uitvoeren voor extra vermogen in de Polestar 2. Via de webshop vink je de update aan en als alle bits en bytes binnen zijn, is de auto maar liefst 68 pk krachtiger.

Het extra vermogen voor de Polestar 2 is beschikbaar voor de Long Range Dual Motor. Na de update is het nieuwe vermogen 476 pk en 680 Nm. Polestar-kenners herkennen dit getal. De omgebouwde Twee die eerder dit jaar op Goodwood een rondje deed, had deze update al geïnstalleerd. Overigens is de update niet gratis. Klanten moeten 1.000 euro afrekenen voor het extra vermogen. De update is voor klanten in Groot-Brittannië, Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland, Finland, Denemarken, Duitsland en Oostenrijk.

Dit doet extra vermogen met je Polestar 2

Het sprintje naar de 100 km/u krimpt met 0,4 seconden naar de 4,4 seconden. De acceleratie van 80 naar 120 km/u (ook wel de frustratie-sprint genoemd, bijvoorbeeld als je achter een vrachtwagen vastzat) kost 2,2 seconden, waarmee de Polestar 2 met extra vermogen een halve seconde sneller is dan de reguliere uitvoering. De update was al stilletjes beschikbaar gemaakt en is al 400 keer gedownload, meldt Polestar trots.

Advertentie

Reacties

  • Suzan heeft op 12 december 2021 geschreven:

    Mijn single range Polestar 2 is nu 4 weken oud, na 1x stilvallen en wegslepen is de nieuwste update geinstalleerd, maar 5 dagen later hetzelfde euvel. Mijn auto staat nu voorlopig bij de garage tot de storing opgelost is. Waarschijnlijk zitten er nog bugs in de update.

    Reageer
  • Yutta heeft op 11 december 2021 geschreven:

    Heel jammer dat dit niet voor mijn polestar gaat omdat deze een belgies kenteken heeft enndus niet beschikbaar!

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie