Als je nog moet rijden, dan kun je het beter bij water houden. Of Heineken 0.0, zoals ze het zelf noemen. Geintje natuurlijk, want er zijn tegenwoordig prima alcoholvrije biertjes. Bij deze droombaan word je overigens betaald om bier te drinken waar je wel gezelliger van wordt, en daarom krijg je een camper als bedrijfsauto, zodat je altijd een plek hebt om je roes uit te slapen.

Het bedrijf Harvest Hosts is op zoek naar een ‘AleBlazer’. Dit is iemand die twee jaar lang met een camper langs kleine brouwerijen en distilleerderijen in de Verenigde Staten wil rijden. Het bedrijf is een soort AirBnB waarbij je kampeerplekken kunt boeken bij brouwerijen, boerderijen, wijngaarden en meer van dat soort locaties. In Italië zouden ze het agriturismo noemen.

Elke dag naar een nieuwe brouwerij om daar te pitten

Het doel van de baan is om elke dag naar een nieuwe locatie te rijden en om daar verslag te doen van de locatie en het brouwsel dat ze daar maken. Voor de duidelijkheid: je gaat pas aan het bier als je niet meer hoeft te rijden. De volgende dag stap je weer achter het stuur om naar de volgende locatie te gaan. In totaal zijn er ruim 500 brouwerijen en distilleerderijen in de VS aangesloten bij de roadtrip.

Harvest Hosts zegt over de vacature: ‘Dat klopt, we betalen je om bier te drinken en te kamperen in een uitgedoste camper, terwijl je enkele van de coolste brouwerijen in het hele land bekijkt.’ Je krijgt 50 dollar vergoed per dag, maar laten we eerlijk zijn: dit is geen job die je doet vanwege het geld, maar vanwege de ervaring.

Omdat het Amerika is, moet je minimaal 21 jaar oud zijn om dit werk te mogen doen. Een getrainde lever lijkt ons ook een pre. Ook moet je natuurlijk een rijbewijs hebben, én je moet bewijs leveren dat je gek bent van brouwerijen en distilleerderijen. Een foto van een straatpizza telt niet. Je kunt bij Harvest Hosts solliciteren en ze zeggen niets specifieks over sollicitanten uit Nederland. Moet dus geen probleem zijn, lijkt ons.

Reacties

  • Tim heeft op 2 november 2022 geschreven:

    50 dollar? Dat is minder dan ik bij een goeie brouwerij per avond aan bier kwijt ben.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear