In de categorie ‘bedrijfsongevalletje’ valt een bericht over het stilleggen van de de lopende band bij BMW in München. Wat was het geval: in de fabriek waar de 3-serie en 4-serie worden gemaakt, stonden twee medewerkers te klootviolen. Ze schijnen zoveel alcohol gedronken te hebben, amfetaminen te hebben geslikt en synthetische marihuana te hebben gerookt dat ze tijdens het monteren van uitlaten in elkaar stortten. Ofwel: drank en drugs bij BMW. Het gevolg was dus dat de lopende band stilgezet moest worden. Achterbanden zijn blijkbaar niet de enige dingen van BMW die vaak roken.

Hm, drugs bij BMW, is seks & rock ‘n’ roll niet leuker?

Nou ja, het is in ieder geval onschuldiger. Maar ook dat kan leiden tot bizarre situaties aan de lopende band. Daarnaast geldt natuurlijk dat we allemaal weten hoe gevaarlijk en slecht drugs voor je zijn. In het geval van die drugs bij BMW moest er zelfs een ambulance aan te pas komen om de twee mafkezen af te voeren. En de productielijn van BMW heeft ongeveer veertig minuten stil gestaan. Althans, dat beweert de Duitse krant Bild. Vergelijkbaar met de Telegraaf in Nederland. Dus een flink sausje sensatie verzekerd.

Een woordvoerder van BMW zou hebben aangegeven dat er een half miljoen aan schade is geleden door de stilstand. Bild beweert dat er meer dan een miljoen euro verdampt is. Of de medewerkers nog in dienst zijn, is niet bekend. Maar mocht jij toevallig een 3- of 4-serie geleverd krijgen, check dan even of het stuur aan de goede kant zit. En of ie een uitlaat heeft. Al hoor je dat vanzelf wel.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie