Als je van één merk mocht hopen dat ze ooit nog eens een sedan zouden bouwen, dan is het wel DS. De historie van Citroën barst van de iconische sedans en hatchbacks die op sedans leken, zoals de oude DS, de XM en meer recent de C6. Als jong merk wilde DS eerst wat volume wegzetten en wat SUV’s op de markt dumpen, maar nu de nieuwigheid eraf is, komen ze met een luxueuze sedan: de DS 9.

Wat is de DS 9 precies?

Met een lengte van 4,93 meter en een breedte van 1,85 meter is de DS 9 nipt kleiner dan de BMW 5-serie en de Audi A6. Het is een optie als je een niet de makkelijke keuze wilt maken en een van de Duitse drie wilt kiezen. Boven op de achterruit plaatst DS knipperlichten, als vrij letterlijke knipoog naar de klassieke DS uit 1955.

Specificaties DS 9

De DS 9 komt aanvankelijk met een plug-in hybride aandrijflijn met in totaal 225 pk. Dankzij een 11,9-kWh accu rijdt de sedan zo’n 50 kilometer volledig elektrisch. De elektromotor (110 pk, 320 Nm) zit in de versnellingsbak en haalt een snelheid van 135 km/u. Later komen er nog een versie met 250 pk en een vierwielaandrijver met 360 pk.

Advertentie

Reacties

  • Timo heeft op 24 februari 2020 geschreven:

    Wat zal de prijs worden?

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie