In theorie is een autobijeenkomst niet illegaal. Sterker nog, dagelijks ontstaan er ongewenste automeetings op de A27. Of elke zaterdag in de garage van de Ikea. Het wordt pas verboden wanneer het een gepland evenement is waar je een vergunning voor moet hebben. Als je met z’n duizenden ergens spontaan parkeert, is er dus niets aan de hand. Maar dat was hier niet het geval.

Afgelopen zaterdag was er een gigantische automeeting bij de Grolsch Veste, het stadion van voetbalclub FC Twente. Volgens getuigen kwamen meer dan duizend auto’s naar de ontmoeting. Door de grote hoeveelheid bezoekers stonden verschillende wegen in de buurt van het stadion muurvast. Hierop reageerde de politie pas.

Veel auto’s bij de automeeting in Enschede hadden trouwens een Duits kenteken. Niet gek, want de bijeenkomst werd georganiseerd via een Duitse Facebookpagina. Volgens een woordvoerder van de politie is dit dan ook de reden dat de politie niet op de hoogte was. Verder verliep de automeeting zoals je hem verwacht: veel gasten die driften, burn-outs doen en hun ‘dikke subwoofer’ testen.

Na de melding van geluidsoverlast en overvolle wegen reageert de politie door het gebied af te zetten. Binnen een half uur weet de politie de automeeting te beëindigen en vertrekken de autoliefhebbers weer. Tubantia spreekt nog met een aantal Duitse bezoekers. De aanwezigen weten dat automeetings niet geliefd zijn bij de Duitse en Nederlandse politie. ‘Wat kan de politie ons maken? We zijn met teveel’, zegt een van de bezoekers.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)