Zo’n tien jaar geleden maakte Barclays Wealth bekend dat meer dan een kwart van alle inwoners van Hong Kong miljonair is. Dus ook het vastgoed is iets duurder. Dat het soms uit de hand loopt, bewijst deze parkeerplek in Hong Kong. Deze week ving zakenman Johnny Cheung Shunyee een ongelofelijke 870.000 euro voor zijn parkeerplaats (een andere dan op de foto).

De zakenman heeft een reputatie als het gaat om vastgoed doorverkopen. Vorig jaar verdiende hij in negen maanden zo’n 103 miljoen euro met het kopen en verkopen van verdiepingen in een kantoorgebouw. De parkeerplek in Hong Kong  is nu officieel de duurste parkeerplek in de stad. En volgens diverse bronnen zelfs de duurste ter wereld.

De duurste parkeerplek in Hong Kong ligt onder het duurste gebouw

De parkeerplek ligt onder het kantoorgebouw waar de zakenman altijd in handelt. Dit gebouw heet ‘The Center’ en ligt in het centrum (originaliteit is geen geld waard, dat merk je) van Hong Kong. Je verwacht het al: dat is het duurste kantoorgebouw ter wereld. Wij slingeren liever even Funda aan om te kijken wat we kunnen halen voor bijna negen euroton.

 

 

Reacties

 • mab heeft op 26 oktober 2019 geschreven:

  voor deze prijs het verkopen en handelen, met een top niveau aan verkoop prijs.
  Persoonlijk bekijk ik de mogelijkheden die er zijn en gerealiseerd zijn uit het verleden om uit te leren ,…
  Uiteraard die soort van cultuur, geld,. . En manier van aanpak is niet meteen geschreven voor in België, alleen wat betreft belasting en termijnen van handelen zijn de spelregels anders

  • Sam heeft op 26 oktober 2019 geschreven:

   Op 1 parkeerplaats , zou 60 verdieping plaats innemen als je heel de parking bezit

   870K /60 verdiepen = 14.700€ , het klinkt normale prijs
   14700€ voor 1 staanplaats . Die 60 verdiepingen inneemt.

   U ziet het een andere manier van bekijken

   870K /60 verdiepen = 14.700€ , het klinkt normale prijs

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)