Het Guinness Book of World Records mag een nieuw record optekenen, namelijk dat van het duurste bandensetje ooit. Een koper die liever anoniem wil blijven, heeft namelijk maar liefst 600.000 dollar uitgegeven. In euro’s is dat net iets meer dan een half miljoen, moet je nagaan wat je met zoveel geld allemaal zou kunnen kopen. Een compleet wagenpark, als je het een beetje slim aanpakt.

Deze meneer was echter meer geïnteresseerd in de met diamanten en 24-karaats goud overladen bandjes. Eerst werden ze opgestuurd naar Italië, waar een paar handige juweliers aan de slag gingen met de steentjes. Vervolgens werden ze doorgestuurd naar dezelfde mensen die het presidentiële paleis van Abu Dhabi hebben versierd; zij verzorgden het 24-karaats gouden laagje. Tot slot gingen de bandjes naar opdrachtgever Z Tyre en werden ze verkocht aan de anonieme geldsmijter. Beetje overbodig om te zeggen dat Z Tyre in Dubai ligt, toch?

Wat voor banden het zijn en op welke auto ze passen is helaas ook een geheimpje dat wij niet mogen weten. Dus hebben we ook geen foto’s van het eindresultaat. Het zal in elk geval geen Fiat Panda zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)