Tussen de goedkoopste en de duurste Volkswagen Golf zit een kloof van meer dan 50.000 euro. Waarbij je de keuze hebt: haal je drie instappers of één keer de snelste? Bij bijna geen enkele andere auto sta je voor die keuze. Maar nu de vraag: wat is de hoogste prijs die iemand in Nederland ooit voor een nieuwe Golf betaalde? Auto’s waarbij er na de tenaamstelling nog opties zijn aangebracht, tellen uiteraard niet mee.

Volgens de kentekengegevens van de RDW zou een geïmporteerd exemplaar met bouwjaar 2016 de duurste VW Golf van Nederland zijn. Deze blauwe Golf kwam in 2017 naar Nederland en zou een nieuwprijs hebben van 88.632 euro. Voor dat geld is ie hier niet verkocht, gokken we. De BPM zou 41.809 euro bedragen. De RDW verklapt niet hoeveel vermogen de auto heeft, alleen dat de aandrijving van een 2,0-liter benzinemotor komt.

Daarna komt ook een geïmporteerd exemplaar, waarbij de BPM van 53.365 euro bijdraagt aan een nieuwprijs van 88.279 euro. Serieuze bedragen voor een VW Golf. Deze auto komt uit 2017 en kwam in 2018 naar Nederland. Volgens het kenteken produceert de Golf 291 pk, waardoor het een GTI Clubsport zou kunnen zijn. De gegevens maken helaas niet duidelijk of het een vier- of voorwielaangedreven auto is.

Verder komen we nog een hoop geïmporteerde Golfjes tegen met een nieuwwaarde van boven de 80.000 euro. Het is in ieder geval vrij zeker dat deze prijzen niet betaald zijn voor de auto’s in Nederland, aangezien het importauto’s zijn. Daarom kijken we voor de duurste VW Golf in Nederland naar een auto die hier oorspronkelijk geleverd is. En zo komen we uit bij een Volkswagen Golf R uit 2019.

Wat is dan zeker de duurste Golf op Nederlands kenteken?

In februari 2019 werd de duurste Golf in Nederland op kentekenplaten gezet. Iemand zou volgens de gegevens 77.384 euro betaald hebben voor een grijze Golf R met 300 pk. Gezien er wel vaker Golf R’s voorbij komen van boven de 70.000 euro, lijken deze gegevens te kloppen. Vermoedelijk Nardo-grijs, aangezien de optie voor een Audi-kleur de prijs vaak iets opstuwt. Of zou ie donkerder grijs zijn, zoals de GTI hierboven? We hebben er helaas geen foto van.

Reacties

 • Je dood is calling heeft op 12 november 2019 geschreven:

  De duurste golf rijd in saudi arabie.
  Gekocht voor 65 000 dollar. Geinmporteerd naar nederland voor 83.000 euro.

  • Dustin heeft op 18 november 2019 geschreven:

   Nee hoor

   Reageer
  Reageer
 • Dustin Hofmann heeft op 11 november 2019 geschreven:

  We hebben een foto én video van de duurste Golf, inderdaad Nederlands geleverd: SH-565-(?), €93.000 en door mij persoonlijk en via Heron Auto Koog aan de Zaan aan de Nederlandse eigenaar overhandigd. Helaas niet meer rijdend in Nederland. De auto is na 6 maanden Total Loss door een ongeval van de hand gedaan.

  Zodra de Golf 8 R leverbaar is zal er wederom een optie-volle door ons besteld worden.

  Ook door jouw collega gebeld met de vraag om een special. Mijn klant bedankte daarvoor.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)