Het internet is als een slecht geblust bosbrandje – er is niet veel nodig om de vlam weer aan te wakkeren. Zo struikelen mensen ineens weer over een Fast & Furious 6-scène. De film zelf kom al uit 2013 en twee jaar geleden ging het internet ook al eventjes los op deze clip. Het is de eerste keer dat wij hem zien en we delen hem graag even met je. Pas op, want je kunt het niet meer ontzien.

In de scène zeggen de karakters Toretto en Hobbs stoere woorden tegen elkaar. Het was ons niet eerder opgevallen, maar in de eerste paar seconden lijkt The Rock ineens piepklein – wat pas echt duidelijk wordt als hij een stap naar voren zet. Dan verandert de camerahoek en krimpt Vin Diesel ineens tot peuterformaat. Het laat de hersens kraken – lees verder onder de Tweet.

Het rare perspectief

Een verklaring

Er zijn wilde theorieën dat de twee acteurs de scène los hebben opgenomen en dat de beelden in elkaar geflanst zijn. Wat waarschijnlijk voor de verwarring zorgt is dat de twee acteurs niet recht tegenover elkaar staan, maar naast elkaar. Special effects-man Todd Vaziri zegt dat het komt omdat onze hersenen graag willen dat mensen oogcontact maken. We zetten ze in ons hoofd tegenover elkaar, waardoor de acteur die het verst staat, ineens klein wordt. Als de camera’s draaien is dit effect omgekeerd.

Een andere mogelijk verklaring

De waarschijnlijkste verklaring

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear