Laten we beginnen met het slechte nieuws voor koopjesjagers. Of jachtjagers. De kosten voor dit Porsche-superjacht zijn 11,9 miljoen euro. (Hé: da’s het omgekeerde van 911!) Voor een bootje van dit formaat een koopje, maar voor jou waarschijnlijk niet echt. Voor dat bedrag krijg je de Dynamiq Grand Turismo Transatlantic, een 35 meter lang zeewaardig superjacht, aangepakt door Porsche..

De GTT is ontworpen door jachtbouwer Dynamiq in samenwerking met Porsche. ‘Voor de vooruitstrevende superjacht-bezitter die houdt van de snelheid, stijl en onze filosofie van intelligente prestaties,’ stellen ze zelf. Het uiterlijk is compleet vormgegeven door Porsche, waarbij kleuren als Carrera white, Rhodium silver en Monte Carlo blue niet ontbreken. Het Pepita-patroon op de kussens op het dek herken je ongetwijfeld uit de 911.

Hoe snel gaat zo’n Porsche superjacht?

De GT 115 is ontwikkeld met een speciaal stabilisatiesysteem met vier elektrische vinnen en interceptors. Het gevaarte wordt voortgestuwd door een dubbele 1.650 pk MAN-motor. Welke snelheid hij daarmee haalt? 21 knopen, omgerekend zo’n 40 km/u.

Als je de bijna 12 miljoen euro niet duur genoeg vindt, kun je hem altijd nog naar eigen wens laten aanpassen. Hadden we al gezegd dat er maar zeven van gemaakt worden? En dat het vijftien maanden duurt voordat hij klaar is? Oh, en, mocht je hem te groot vinden… Er komen ook nog modellen van 25 en 30 meter lang. Attent.

Of heb je liever een superjacht met privéstrand?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear