‘Er is een groot verschil tussen verzamelen en archiveren’, vertelt Dieter Landberger. ‘Mijn taak is informatiebeheer, ik ben geen verzamelaar en je zult in mijn huis niets vinden dat met Porsche te maken heeft. Dit is eerder feitelijk onderzoek.’

Dieter Landberger is de belangrijkste archivaris van het Porsche Museum en verleent ons toegang tot het archief. Het bevat meer dan 50.000 items, die het verhaal vertellen van de verbluffende geschiedenis van het sportwagenmerk.

Ferdinand Porsche

Ferdinand Porsche, de oprichter van het bedrijf, was een pionier op het gebied van auto’s. Het was een man met uitzonderlijke vooruitziende technische capaciteiten en ideeën, iemand die zijn tijd ver vooruit was. Zo ontwierp en bouwde hij aan het einde van de 19e eeuw al een elektrisch voertuig en zou hij later de uitvinder worden van de hybride auto.

Ook ontwierp hij de VW Kever, in opdracht van de meest beruchte maniak uit de geschiedenis. En dat allemaal voordat hij zijn eerste sportwagen had gebouwd. Blijkbaar is dat ook vrij goed gelukt.

Kijk mee in het Porsche Museum

We hadden een dag om door het onbetaalbare, zorgvuldig geordende Porsche-archief te snuffelen. De 50.000 voorwerpen brachten een aantal personages en auto’s uit de wonderlijke geschiedenis van Porsche weer tot leven. Geniet maar snel van de foto’s.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie