De prijs van een gemiddelde klassieker stijgt nog harder dan het water in de jacuzzi bij het televisieprogramma Obese. Dat nieuwtje is bij de Engelse auto’s nog niet aangekomen. Wellicht omdat ze daar alles nog ouderwets met de postduif doen.

Goed voor ons. Want voor minder dan de nieuwprijs van een Kia Picanto, koop jij nu een Rolls-Royce Silver Spirit (of Silver Spur). Op het moment van schrijven is de goedkoopste nog geen 4.000 euro. Als je budget hebt voor een Picanto, Aygo of wat dan ook, heb je nog dik 7.000 euro voor reparaties. Je kunt dus met gemak drie dagen vooruit.

Een Rolls-Royce is goedkoper dan een Kia Picanto? En de brandstof dan?

Haast elk exemplaar loopt op LPG, dus wat je bespaart aan brandstofkosten kun je in een ANWB-lidmaatschap stoppen. Geef toe: dit plan is waterdicht.

Wil je nu echt een pruttelend driecilindertje als je een 6,8-liter V8 met 215 Engelse dressuurpaarden kunt rijden? Wat is er nu fijner dan deinen over het asfalt tijdens je woon-vluchtstrook-werkverkeer? En dat alles terwijl je zitvlees wegzakt in een leren fauteuil en je oogballen uitkijken op de Spirit of Ecstasy.

Kies jouw eigen Rolls-Royce uit

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie