Het ongeluk gebeurde nota bene ook nog in Wolfsburg, het thuis van de Volkswagen groep. Daar reed een ‘onoplettende’ bestuurder de hypercar een greppel in. Even Apfeldorn bellen dus. De verzekering zal niet blij geweest zijn met de man, want de reparatiekosten zullen aardig hoog uitvallen. Nieuw kost een Chiron namelijk om en nabij de 2,4 miljoen euro. Het vervangen van een koplampje kun je waarschijnlijk al niet eens met een modaal jaarsalaris betalen, laat staan deze reparatie.

Dat wordt dus een duur geintje?

De gemiddelde klant van Bugatti zal daar echter niet van wakker liggen. De doorsnee Bugatti-clientèle heeft namelijk 84 auto’s, 3 privéjets en één jacht. Dan snappen we ook wel dit je weinig doet. Bij deze crash is niemand gewond geraakt. Dat is enigszins wonderbaarlijk, want met 1.500 pk ga je al heel snel, eh… heel snel.

Deze Bugatti werd dus door een Dickie Rose Water gereden?

De beste man in deze Chiron is wel de greppel in gereden, maar dat hoeft nog niet per se te zeggen dat het een slechte bestuurder is. Het is namelijk niet helemaal duidelijk of Bugatti al begonnen is met het leveren van de hypercar. Aangezien de crash plaatsvond in de buurt van het Volkswagen-hoofdkwartier, zou het zomaar kunnen dat het een testrit betrof. Wellicht zijn ze nog met wat kleine dingetjes aan het experimenteren. We weten allemaal wat er met experimenten kan gebeuren. Ze kunnen heel erg fout aflopen.

Hoe dan ook, dit is de eerste, maar zeker niet de laatste crash van een Chiron. Niet dat we dat nou zo graag zien, zo’n gevallen superster, maar ja… Je weet wat ze zeggen over leedvermaak: dat is en blijft het mooiste vermaak. Zelfs als er een afgeschreven Chiron bij komt kijken.

Hieronder zie je de treurige aftocht

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear