Give Mess the Boot’, is de geestige slogan waarmee Ikea in Australië een beetje aandacht wil genereren voor rommel in de kofferbak. Snap je, want boot betekent zowel laars als bagageruimte. ‘Aan de bak met troep’, zou hier misschien een geinige vertaling zijn. Om je kofferbak op te ruimen komt Ikea met de Kör, wat Zweeds is voor rijden. En het klinkt natuurlijk als auto in het Engels.

Ikea onderzocht hoe Australiërs de kofferbak gebruiken. Volgens het onderzoek heeft 52 procent van de respondenten een rommelige bagageruimte. 79 procent zou de bagageruimte achterin gebruiken om spullen op te slaan. Een derde pleurt zelfs spullen in de kofferbak zodat het huis er opgeruimder uitziet. Dankzij de organizer van Ikea zou de kofferbak er weer opgeruimd bij moeten staan.

De Kör is volgens het vleesballetjesrestaurant een ‘one-size-fits-all-model gebaseerd op een middelgrote SUV’. Het idee van one-size-fits-all is één maat die overal past, maar goed. De versie van de Kör kies je aan de hand van je karakter. Kijk maar eens naar de namen van de verschillende uitvoeringen: sportverslaafde, strandliefhebber, avonturier, drukke ouder, baasje van een huisdier en mode-influencer.

Wat kost zo’n organizer voor m’n kofferbak?

De Kör is helemaal gratis op te halen bij de filialen in Richmond, Canberra, Tempe, North Lakes en Adelaide. Zou Ikea dit product in de schappen houden wanneer alle gratis producten vergeven zijn of is dit louter een sterke promotieactie? Wij vrezen het tweede. Mocht je tussen 7 en 13 oktober in Australië zijn, kun je hem dan ophalen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)