Badlands Speedway in de Amerikaanse staat South Dakota zoekt een nieuwe eigenaar. De huidige bezitter Chuck Brennan wil niets liever dan dat zijn geliefde circuit naar een liefhebber gaat. Hij bedacht een opmerkelijke oplossing om ervoor te zorgen dat zijn onverharde ovale racebaan niet in verkeerde handen valt.

Hij organiseert een race met als hoofdprijs het circuit – en álles wat erbij hoort. ‘Dit is het gekste, grootste en meest schokkende dat ooit zal gebeuren in de autosport’, zegt de bescheiden man tegen de krant Arugs Leader.

Vorig jaar stond het circuit nog voor 6,3 miljoen euro te koop. Brennan zei toen tegen dezelfde krant dat hij overwoog het circuit plat te gooien als niemand het voor december kocht. Nu gaat hij het dus weggeven. Het enige wat hij nodig heeft, is genoeg rijders, teams, sponsoren en investeerders. Aan de startlijn is plek voor 36 teams. Er moeten er ten minste achttien meedoen om het spektakel door te laten gaan.

Het addertje? Je moet 200.000 dollar inleggen. De eerste plaats krijgt het circuit en de tweede plaats krijgt zijn inleg terug. Als 36 mensen zich inschrijven, dan verzint hij prijzen voor de derde en vierde plaats. De snelle rekenaar zal opmerken dat hij er dus met 7 miljoen euro vandoor gaat als hij de inschrijvingen vol krijgt. Heel slim gedaan – als het lukt.

Eigen circuit winnen? Met deze race kan het

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear