We hebben alles over de nieuwe Ford GT al behandeld, van de knopjes op het afgevlakte stuur tot de waanzinnige Race Mode. Elke vierkante centimeter van Ford is bekeken en besproken. Behalve één klein detail: het vermogen van de Ford GT.

Tot nu toe antwoordde Ford altijd met ‘ruim 600 pk’. Ford tweette vanochtend het exacte nummer: 655 pk bij 3.500. Het koppel van de 3,5-liter V6 is 745 Nm. De topsnelheid is nét geen 350 kilometer per uur (216 mijlen per uur). Wellicht tik je heuvelafwaarts de 350 aan. De – eigenlijk irrelevante – sprinttijd naar 100 km/u is nog niet bekend, maar ligt rond de 3 seconden.

En wat kun je met dat vermogen? Je vrienden met een McLaren 675LT of een Ferrari 458 Speciale pesten op Calabogie Motorsports Park in Canada. De Ford GT zet daar een tijd neer van 2:09,8. De lange staart doet daar 2:10,88 en de speciale Italiaan zette een rondetijd neer van 2:12,9.

Gaat Ford ook nog een officiële tijd neerzetten op de Nürburgring? Jamal Hameedi, Chief Engineer bij Ford’s Global Performance Vehicles, vertelde in 2013 dat hij de ringtijden een beetje onzin vindt. ‘Pas als er een standaard meetmethode wordt ingevoerd, staan onze performance modellen als eerste in de rij om getest te worden’, zegt hij. ‘Alles moet op dezelfde dag getest worden door professionele coureurs’. Al meent Hameedi dat de Nürburgring een uitstekende plek is om voertuigen te testen.

Niet het antwoord waar je op hoopte? Ongetwijfeld zal er een journalist of klant zijn Ford GT rond het gevaarlijkste circuit ter wereld jakkeren en met ons de rondetijden delen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie