Geen zorgen: Audi staat niet op het punt om de benzine-A6 de nek om te draaien en de Audi RS 6 de afgrond in te duwen. Het merk benadrukt dat de Audi A6 zoals we hem kennen, voorlopig in het aanbod blijft. De Audi A6 e-tron (de zilverkleurige auto op de foto’s zonder stickers) die zojuist is onthuld, komt in de toekomst naast de brandstof-A6 te staan. Wel bevestigt het merk dat wordt nagedacht over een elektrische Audi RS 6. Misschien heeft die iets weg van de Audi RS 6 GTO (de stationwagen hierboven) die ze vorig jaar onthulden?

Een elektrische Audi RS 6 e-tron?

Na de RS e-tron GT geeft Audi nu aan dat ze een RS-versie van de nieuwe elektrische A6 overwegen. Het platform biedt de mogelijkheid en ook het design leent zich er goed voor, meent Audi. Over eventuele specificaties willen ze nog niets kwijt, maar we kunnen wel al het een en ander invullen. Volgens het persbericht schiet de topversie van de elektrische Audi A6 al in minder dan 4 seconden van 0 naar 100 km/u. Een elektrische Audi RS 6 zou met zijn elektrokoppel gemakkelijk onder de 3 seconden kunnen duiken.

Het platform

De Audi A6 e-tron staat op de PPE-basis die Audi en Porsche samen ontwikkelden. Het platform biedt plek aan twee elektromotoren en een batterij van 100 kWh. De elektrische A6 kan hiermee 700 kilometer ver komen. De technologie is er dus klaar voor. De vraag is alleen of de liefhebbers er wel klaar voor zijn. Want een Audi RS 6 zonder V10- of V8-brom, mag dat?

Reacties

  • Bart heeft op 20 april 2021 geschreven:

    Nee niet doen verpest de auto elektrische auto is kut op een rs staat het niet
    Ze moeten doorontwikkeling naar meer vermogen op de rs 6

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)