Gelimiteerde supercars waarvan er slechts tien bestaan uitgezonderd, koop je een auto voornamelijk om erin te rijden. Het liefst zo ver en zo veel mogelijk. Als dat je doel is en je budget je wat keuzevrijheid verschaft, welke elektrische auto kun je dan het beste kopen? Met andere woorden: welke elektrische auto heeft de grootste actieradius? We hebben voor elk wat wils: de prijzen in deze lijst lopen uiteen van nog geen 40.000 euro tot wel 2 miljoen euro. Hieronder zie je de elektrische auto’s met de grootste actieradius van dit moment.

10. Hyundai Kona Premium – 484 km

Rijdt net iets verder dan de Jaguar I-Pace, maar kost met nog geen 40.000 euro ongeveer de helft. Krijgt binnenkort wel concurrentie van de Volkswagen ID 3 en Seat el-Born, om maar wat te noemen.

09. Pininfarina Battista – 500 km

Staat op dezelfde fundering als de Rimac C_Two, maar krijgt een prachtig gestileerde Italiaanse koets. Krijgt dus 1.900 pk en haalt snelheden boven de 400 km/u. De 0-100-tijd is minder dan 2 seconden.

09. Toyota Mirai (waterstof) – 500 km

Is dit valsspelen? De accu wordt tijdens het rijden bijgeladen door waterstof, maar in principe rijdt de Mirai op elektriciteit. Oordeel zelf maar.

08. Tesla Model Y Long Range – 505 km

De hoge versie van de Tesla Model 3, maar dan met een uiterlijk waarvan je wel moet houden. Rijdt door zijn hoogte ook iets minder ver.

07. Tesla Model X Long Range – 507 km

Alles wat de Model X de Model X maakt, kost hem wel wat actieradius. Je moet wel graag een SUV of gullwing-deuren willen, anders misschien toch de Model S?

06. Rimac C_Two – 550 km

De allesvernietigende hypercar uit Kroatië. Twee elektromotoren in de Rimac C_Two produceren samen 1.914 pk en 2.300 Nm. Elk voorwiel heeft een eigen transmissie met één versnelling. Ook elk achterwiel krijgt een eigen versnellingsbak, maar dan met twee versnellingen. De topsnelheid van deze verzameling intrigerende techniek is 415 km/u. Dat is 5 km/u langzamer dan de Bugatti Chiron en ongeveer gelijk aan de Tesla Roadster – als die er ooit komt.

05. Tesla Model 3 Long Range – 560 km

Het leaseliefje van Nederland. Vorig jaar ontstond er een enorme run op deze elektrische auto voordat de bijtelling omhoog ging. Klanten mochten de auto ophalen in de haven waar hij van de boot kwam.

04. BMW i4 – 600 km

De BMW i4 verschijnt ergens in 2021. Je moet ‘m zien als de elektrische versie van de BMW 4-serie Gran Coupé. Hij komt er alleen als vierdeurs, en niet als coupé of cabriolet. Hij rijdt 600 kilometer ver en schiet in 4 seconden naar de 100 km/u. De prijs van de BMW i4 geeft het merk nog niet op.

04. Ford Mustang Mach-E – 600 km

In het begin zullen er – naast een First Edition – twee versies beschikbaar komen van de Ford Mustang Mach-E. De versie die je hierboven ziet, heeft een actieradius van 600 kilometer en zal de ruim twee ton wegende auto in iets meer dan vijf seconden naar 100 km/u laten gaan. De andere versie heeft een iets kleinere actieradius van ongeveer 400 kilometer. Deze versies zullen eind 2020 bij de dealers te vinden zijn.

03. Tesla Model S Long Range – 610 km

De big daddy. Als je geen waterstof wilt, dan is dit voorlopig de elektrische auto met de grootste actieradius. Zelfs Porsche kon niet in de buurt komen met de Taycan. Of ze wilden het niet, omwille van de kosten en het gewicht. Hoe dan ook: dit is je vakantie-EV.

02. Hyundai Nexo (waterstof) – 665 km

Mocht je in de buurt wonen van een waterstofstation, dan is dit een goede optie. Op het tanken na rijdt ie gewoon als een reguliere EV. Alleen is ie met een paar minuten vol – best handig.

01. Tesla Roadster – 1.000 km

Hij is te bestellen, dus hij hoort op het lijstje. Of hij er echt gaat komen, is nog even afwachten. Tot nu toe kwamen ze bij Tesla de meeste van hun beloftes wel na. Als hij komt, is dit niet alleen de elektrische auto met de grootste actieradius, maar ook de allersnelste elektrische auto. Zou het?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear