Beeld je een Mustang in met een bloedsnelle acceleratietijd, toegang tot elke milieuzone en zonder benzinekosten of oliewissels. Klinkt goed toch? Zou je het ook kunnen als de musclecar geen geluid zou maken? Jep: deze duistere Mustang verkocht zijn ziel om een elektrische Ford Mustang te worden.

Het Londense bedrijf Charge Automotive wil 499 exemplaren van deze elektrische Ford Mustang bouwen. Ze kosten omgerekend 225.000 euro per stuk, zonder Nederlandse belastingen. De BPM zal door het gebruik aan uitstoot alles meevallen. Die kun je aan het bovenstaande lijstje toevoegen.

Specificaties elektrische Ford Mustang

Een accupakket van 64 kWh voedt de elektromotor, die op zijn beurt 1.200 Nm koppel en iets meer dan 400 pk produceert. Het sprintje van 0 naar 100 km/u is in 3,09 seconden geklaard (hoe exact wil je het hebben?). Je komt er ongeveer 200 kilometer ver mee.

Een curriculum vitae nodig van Charge Automotive? Het bedrijf werkte samen met Roborace, Williams F1, McLaren en Land Rover Jaguar. De productie begint september 2019. Je kunt ‘m in coupé-vorm of als cabriolet bestellen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie