Wat voor Dries Roelvink de gele zwembroek is, is voor de Honda Prelude het rolletje in Bassie en Adriaan: of ze het nou willen of niet, ze staan er de rest van hun leven om bekend. Al heeft de Prelude geen zoontje dat vakkundig de aandacht afleidt. Misschien dat de volgende generatie van de sportauto het verleden doet vergeten, want er schijnt een volledig elektrische Honda Prelude aan te komen.

Hoewel iedereen bij snelle Honda’s gelijk denkt aan de NSX, Integra en S2000, was de Prelude tijdens zijn debuut op de AutoRAI-beurs eind jaren zeventig de vlaggenschipcoupé van het merk. Het was bovendien de eerste Honda met een elektrisch zonnedak. De tweede-generatie Prelude werd in Nederland onsterfelijk door de gele bolletjes, de caravan en de wimpers op de klapkoplampen.

De elektrische Honda Prelude komt in 2028

Het gerucht van een volledig elektrische Honda Prelude komt van de Japanse website Best Car Web. Aan de hand van een afbeelding van Honda zelf denken zij te kunnen herleiden dat er een elektrische Honda NSX en een elektrische Prelude aan zitten te komen. De zesde generatie van de Prelude zou dan in 2028 verschijnen. Of hij ook een trekhaak krijgt, is niet bekend.

Misschien heeft de nieuwe Honda Prelude wel iets weg van de Sports EV die je hierboven ziet. Het concept werd in 2017 geïntroduceerd naast de Honda e. Die schattige hatchback ging wel in productie, maar bij de Sports EV bleeft het bij een studiemodel.

Uiteraard zijn er (voor zover wij weten) geen plannen om Bassie en Adriaan nieuw leven in te blazen. Al zal de deepfake-techniek in 2028 wel zó goed zijn dat een extra seizoen van de clown en de acrobaat geen probleem moet vormen. Wat dachten jullie van ‘Het Mysterie van de Laadpaalklever’?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie