‘Iedereen die in deze auto heeft gereden, draait bij’, zegt Frank Schmidt over de onvermijdelijke kritiek die hij zal krijgen op zijn elektrische Porsche 912 met de bijnaam Blitz. Het is de nieuwste creatie van Schmidt Oss, officieus ook bekend als het Singer van de Lage Landen. Het scheelt ook dat het geen Porsche 911 is, maar de minder geliefde 912. Al zal dat voor de die-hard puristen niets uitmaken.

De viercilinder met 90 pk moest zijn plaatsje achter in de Porsche opgeven aan een elektromotor met 138 pk en 235 Nm van het merk Netgain. Het 54-kWh accupakket komt van Tesla en zorgt voor een elektrische actieradius van 250 kilometer. In vier uur tijd zijn de batterijen weer vol. Volgens Schmidt is dat genoeg voor de meeste dagelijkse ritten, waardoor deze klassieker een prima daily driver zou moeten zijn.

De elektrische Porsche 912 behoudt zijn transmissie en je moet nog altijd schakelen. ‘De wegligging is beter geworden door de gewichtsverdeling van het accupakket. En hij heeft 40 procent meer vermogen dan hij origineel had. Bij het stoplicht maak je de Blitz’, aldus Frank. Een bijkomend voordeel is de onbeperkte toegang tot milieuzones. ‘Ook de komende 52 jaar ben je met deze auto welkom in iedere stad’, zegt Frank over de auto van 52 jaar oud.

Elektrische Porsche 912

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)